Skip to main content
Front view of the Belgian Pavilion with green roof and palm trees.

Reynaers Aluminium, Dubai World Expo için Belçika Pavyonu'na Gururla Katkıda Bulunuyor

Reynaers Aluminium, 2021 Dubai Dünya Fuarı'ndaki Belçika pavyonunun Altın ortağıdır. Yüksek kaliteli alüminyum çözümlerimizle, "The Green Arch" (Yeşil Kemer) pavyonunun dünyaya kalbini ve ruhunu sunmasına yardımcı oluyoruz. Expo, 1 Ekim 2021'den 31 Mart 2022'ye kadar sürecek.

Zihinleri Birleştirmek, Geleceği Yaratmak

Bu yılki World Expo'nun ana teması "Zihinleri Birbirine Bağlamak, Geleceği Yaratmak". Dubai'nin daha iyi bir dünya inşa etme ve yenilikçi çözümlerle daha sürdürülebilir bir geleceği şekillendirme idealini sembolize ediyor. Devinim, Sürdürülebilirlik ve Fırsat bu temadaki ana konuları oluşturuyor. Expo'ya gidin ve 192 pavyonundan birini ziyaret edin. İlk kez, her ülkenin tadını çıkarmanız için sürükleyici bir kültürel deneyim sunan kendine ait pavyonu olacak.

Expo'nun Devinim bölgesinde yer alan Belçika Pavyonu, ülkenin 2050 mobilite vizyonunu ayrıntılı olarak aktarıyor. "The Green Arch" (Yeşil Devinim) olarak adlandırılan yapı, bir umut mesajı göndermek istiyor. Pavyonun tasarımında yer alan çok sayıda sürdürülebilir yapı stratejisini fark edeceksiniz. Bu, mimarların ve halkın ekolojik ve kapsayıcı kentsel toplulukları tam bir uyum içinde nasıl birlikte inşa edebileceklerini göstermektedir.

Side view of Belgian Pavilion.
Night view of Belgian Pavilion and its green terraces.

Belçika'yı The Green Arch ile World Expo'da Tanıtmak

4.824 metrekarelik brüt taban alanında beş kat yüksekliğinde yükselen Belçika pavyonu, kemerli, çiçekli bir anıt gibi görünüyor. Tasarımda yer alan Belçika teknikleri, uygulamaları, ürünleri ve malzemeleri sayesinde ziyaretçiler Arch'ın mütevazı zarafetini deneyimliyorlar. Yapının hem iç hem de dış strüktüründe, sadelikteki sıcaklık anahtar.

Reynaers Aluminium Pazarlama Direktörü Dominique Schaiken şöyle açıklıyor: "Yeni teknolojik özelliklerle ilham veren olağanüstü bir Belçika pavyonuna katkıda bulunmaktan onur duyuyoruz. Birçok ziyaretçi şimdiden The Green Arch'ı Dubai Dünya Fuarı'nın ziyaret edilmesi gereken en iyi 10 pavyonundan biri olarak nitelendirdi. "

Sürdürülebilirlik, Belçika heyeti için olduğu kadar World Expo için de önemli bir mesaj. Örneğin, Belçika'nın enerji-pozitif pavyonu, tükettiğinden daha fazla enerji üretiyor. Dahası, inşaat ekibi dönüştürülebilir yapı ilkelerini takip ettiler ve sadece geri dönüştürülmüş malzemeler kullandılar. Ahşap yapı bile daha sonra sökülebilir ve tekrar kullanılabilir.

Orta Doğu'daki güçlü yerel varlığımızdan yararlanmak

Belçikalı mimarlar Vincent Callebaut ve Assar pavyonu tasarlarken, BESIX Group'un inşaat ekibi de planı gerçeğe dönüştürdü. BelExpo ve BESIX Group ile ortaklaşa çalışan Reynaers Aluminium, yapının alüminyum şeffaf cephe profillerini sağladı.

Reynaers Aluminium Middle East Genel Müdürü Ali Khalaf, bu projeye katkıda bulunmanın ekibi için ne anlama geldiğini vurguluyor: "Genel merkezimizin de yer aldığı Belçika'nın Orta Doğu'da tanıtımına yardımcı olmaktan gurur duyuyoruz. Son 17 yıldır pazarda bulunuyoruz ve bu proje, şirketin bölgeyle olan yakın bağlantısını sembolize ediyor."